2. veljače 2020.g.

Vodomjeri, ugradba, i povezani događaji

(No. 1)  No. 2  No. 3 

Sutra, 3. veljače (ili prekosutra), dolaze majstori koji u našoj sgradi ugrađuju (sad već dovršavaju ugrađivati) vodomjere.

Nisam nimalo željan sukoba, ali čini se da moram posegnuti za ovom metodom.

Obratite molim, pozornost da ne navodim tvrdku izvoditelj radova imenom, kao ni same majstore.

Radije, na Open Tube postavio sam ovaj slikopis:

i radi ostalih suvlastnika, nek i oni razmisle imaju li i oni sličnih upitnih troškova...


3. veljače 2020.g.

(Vodomjeri, ugradba, i povezani događaji) nastavak

Ranije sam snimao, pogledajte i poslušajte:

Još ranije:

I iz pisma koje upravo šaljem Ladi Adrianić, Peraku i Vidoviću, te tvrdki koja vrši ugradbu (i dalje ne ću javno navoditi njihova imena niti imena njihove tvrdke, ali hoću ime onog koji mi je prietio!):

Također ima i novonastali problem a to je verbalna prietnja od strane Maria Mavračića, koji pripada kooperantima koji izvode radove. Uputio mi je u nekoliko navrata prietnju, vrieđajući me da sam "glup", posljednje, prije odlazka bilo je da je rekao: "...inače ću sve zapaliti".

Prijavio sam ga na 192, u dosta kratkom roku došla je policija, sve je zabilježeno. Ali ostajem na tome, bilo je to s njegove strane u afektu, ne kanim daljnje što u vezi s tim poduzimati, osim...

Osim što sam nazvao "Telefon: +385 (0)1 xx xx 325" (vidi: https : // ta-tvrdka /kontakt.html ), na koji brzoglas sam dobio št. <uljudna-djelatnica>, i u razgovoru s njom, opisao ovaj gornji događaj, te zamolio da više taj njihov kooperant, Mario Mavračić, ne dolazi u moj stan, nego da ostvare dodatne dogovore putem drugih, a ne njega.

Kako su ove Mrežne stranice namienjen prvenstveno mojim suvlastnicima, vrlo me zanima mišljenje mojih suvlastnika o kvarovima i dodatnim naplatama koje bi izvoditelji radova za iste naplatili!
Uporabite:
Kontakt stanicu (sa stranica moje Družbe ("udruge")!

A prva koja bi se trebala očitovati jest Lada Adrianić), pa je ovim putom uljudno molim da to učini!


4. veljače 2020.g.

(Vodomjeri, ugradba, i povezani događaji) nastavak

Najnepošteniji kvar koji su napravili, još jednom, vrlo jasno:

I, ovo je bitno, za cielu sgradu: još jedan suvalastnik-žrtva kome izvoditelji radova nisu, kao što ni meni nisu, htjeli reći zašto mu voda na slavinu vrlo biedno curka umjesto da teče punom snagom.

Radi hrđe u starim cievima, jer instalacija vode je vrlo stara, a to je od vrjemena gradnje naše sgrade, to je od 1964. g. ili tu negdje, koja je prilikom zaustavljanja protoka vode, rezanja cijevi sgrade, i ugradnje vodomjera u jedan od stanova u Vankinoj 10, dospiela u cievi tog stana, te su se cievi, na tom mjestu, prije te slavine, začepile...

Ali ti majstori, koji zacielo odmah razumiju --ta nisu glupi-- koji dobro znaju što se dogodilo, ali valjda pri tom mole svog boga, valjda boga profita, da isti suvlastnik ne shvati o kakvom se kvaru radi, te da ne moraju dodatne radove popravka tog kvara provesti... oni puste da vlastnik tog stana misli: "Hah, ma to je prolazno, to je jer je pritisak slab u cievima..."

Kako pokvareno od tih majstora!

Pitanje glasi: koliko još ima onih koje su na ovaj način, rekao bih skoro, ako smijem: prevarili, ili neki od drugih načina, kao što bi mene htjeli? Ne samo u našoj sgradi, nego i drugim sgradama u Zagrebu, i gdje već izvode ugradbe vodomjera?

Vidite li zašto je dobro da sam sastavio ovu stranicu i postavio te slikopise na Open Tube?