---------------------------------------------------------

Kad se, ako dragi Bog da, jednom koliko-toliko složimo, ova bi stranica mogla biti korisna i ugodan svima iz naše zgrade... Ali sada je, zahvaljujući Perakima, Arbutini mlađem i nekim drugima, dosta neugodnih nesporazuma...

---------------------------------------------------------

----- NOVO ----------------

24. srpnja 2009.

Arbutina ne zna ili laže, da su protuzakonito izvedeni radovi bez odluke suvlasnika Vankine 4., prvi dio (uskoro... noćas ne, kvar na vezi... ali suvlasnici mogu dobiti DVD na poklon! 091 266 0202)

isto, drugi dio (uskoro... noćas ne, kvar na vezi... ali suvlasnici mogu dobiti DVD na poklon!)

Evo našeg specijalnog dizala! Proširena inačica!

----- NOVO ----------------

2. srpnja 2009.

Pogledajte što možemo zahvaliti našoj neslozi i nebrizi, uz možebit tajna djelovanja tadašnjeg našeg predstavnika suvlasnika (prije Borisa Arbutine)!

Evo našeg specijalnog dizala!

Takvog, rekli su majstori i to, nema nitko osim nas u cijelom Zapruđu!

Šalu na stranu, ovo bi nam trebala biti opomena da jedino slogom i zakonitošću može nam biti bolje.

A zakona i dogovora se i dalje ne drži ponajviše Boris Arbutina i poneki od predstavnika stubišta. Radi se obično o jednome do 5-6 ljudi koji o svemu odlučuju.

Jedan kad je, onda je to Arbutina B., (B. izgleda je za "bog" Vankine 2-10, jer taj ponekad ne zna za razum ni zakon ni skromnost), a kad je više, eh onda osoblje varira, pa je teško i saznati, a kamoli preciznije reći.

Tako je za većinu predmeta, ne za sve, jer za neke predmete, da bi se lakše predstavili kao demokratični, legitimni i zakonito postupajući, serviraju menu od nekoliko mogućnosti, a mi onda trebamo silom neku od tih mogućnosti konzumirati, dakle odabrati...

Još nisam odlučio što ću učiniti, ali premda sam uručio više pitanja štovanom Arbutini, kao i svom predstavniku suvlasnika, ponešto prije osam (8), a ponešto prije tri-četiri(3-4) mjeseca nisam baš nikakvog odgovora dobio.

Ističem po n-ti put:

"Svaki suvlasnik ima pravo u svako doba zahtijevati da se polože računi..." (ja tražim uvid u svu arhivu zgrade)

"Svaki suvlasnik ima pravo sudjelovati u odlučivanju o svemu što se tiče stvari koja je u suvlasništvu (upravljanje stvarju) zajedno s ostalim suvlasnicima." a meni se, kad saznam i dođem na jedan od njihovih sastanaka tajnog tipa, ne dopušta ni pitanje postaviti u vezi bilo čega! Dogodilo se 23. lipnja, u utorak u Vankinoj 4 u zajedničkoj prostoriji.

(Zakon o vlasništvu članak 38 stavak 3 i članak 39 stavak 1)

Još nisam točno odlučio što ću učiniti, ali vjerojatno ću uskoro oglasiti putem oglasne ploče i skupiti potpise suvlasnika za sastanak na kojem bismo raspravili ove i druge nepravilnosti.

U tom smislu bih trebao pomoć. Malu pomoć. Trebam nekog u stubištu Vankina 2, kao i u stubištu Vankina 8 i Vankina 10, u čiji poštanski kaslić bi se potpisi suvlasnika mogli skupljati kroz neko vrijeme.

Naime, nakon što oglasnim da se za sastanak, na kojem će se nepravilnosti raspraviti, skupljaju potpisi, svim bih suvlasnicima, koji ne bi kod mene do tad već potpisali, podijelio u njihove kasliće listiće koje bi oni onda potpisane mogli ubacivati u kaslić koji bisno za to namjenili. Radilo bi se o malom listiću, skraćenog, ali jasnog i nedvosmislenog teksta u odnosu na oglašeni, i ne bi trebao biti velik posao skupiti u svoj osobni kaslić te listiće. Hvala ako se netko javi. To je za dobro svih nas.

...

Ovog trenutka sam zaokupljen drugim stvarima, pa ostavljam sve do daljnjeg ovdje gdje sam stigao.

Svako dobro svima!

---------------------------------------------------------

2. travnja 2009.

Viktor Kranjčec bio je v. d. predstavnik suvlasnika u 2008.:

nekakav račun za liftove dobili smo Mijo Pavlic i ja prilikom sastanka u veljači, ali provjerite što se i koliko može iz tog računa razaznati:

----- dopunjeno 2. travnja ----------------

12. ožujka 2009.

Evo kako radi Arbutina:

----- dopunjeno 2. travnja ----------------

---------------------------------------------------------

Štovani suvlasnici, za vas noćas (2009-01-19 će uskoro), ako uspijem, postavljam, jer se ne poznaju i, po mom mišljenju, krše, (dijelove?) zakona kao i međuvlasnički ugovor na kojima se zasniva naše zajedničko upravljanje zgradom...

vaš suvlasnik Miroslav Rovis, Vankina 4

---------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------

Temelj onoga što se mora, smije ili ne mora i ne smije itd. jest:

---------------------------------------------------------

Zakon o vlasništvu i drugim starnim pravima

...

Članak 38.

(1) Nije li što drugo određeno, svaki suvlasnik smije izvršavati glede cijele stvari sve ovlasti koje ima kao nositelj dijela prava vlasništva bez suglasnosti ostalih suvlasnika, ako time ne vrijeđa prava ostalih suvlasnika.

(2) Plodovi i druge koristi od cijele stvari, kao i troškovi i tereti, dijele se među sve suvlasnike razmjerno veličini njihovih suvlasničkih dijelova, ako se drukčije ne sporazumiju.

(3) Svaki suvlasnik ima pravo u svako doba zahtijevati da se polože računi i podijele sve koristi.

---------------------------------------------------------

Eh, tu smo!

Štovani Boris Arbutina primio je moju predstavku kojom tražim na uvid račune za 2007... I o tome je dužan raspraviti na Vijeću (Savjetu) suvlasnika (stanara).

Blagajnica Perak je prošlog mjeseca odbila potpisom potvrditi prijam iste te moje predstavke, kao i dati mi na uvid iste račune.

---------------------------------------------------------

Članak 39.

(1) Svaki suvlasnik ima pravo sudjelovati u odlučivanju o svemu što se tiče stvari koja je u suvlasništvu (upravljanje stvarju) zajedno s ostalim suvlasnicima.

Eto nas opet! Ma gdje si, brate Borise, našao da suvlasnike tjeraš sa bilo kakvih sastanaka? Ne samo mene... Na temelju čega. Nije Vijeće suvlasnika tajna organizacija!

Ako svaki suvlasnik ima pravo odlučivati, onda mora i znati za sastanke, unaprijed. Vi nas sve morate obavjestiti. O svemu!

A štovanom Brlečiću koji bi trebao biti i moj predstavnik stubišta otvoreno poručujem da je sramotno pokušati lagati da materijale za sastanak koji sam od njega tražio u subotu na uvid, "nema", da bi zatim, kad sam ga prozreo, otvoreno izjavio, imam, ali ti ih ne dam...

---------------------------------------------------------

P.S. Međuvlasnički ugovor ne stignem noćas staviti...

Međutim, dečki, bez da se piše zapisnik sa sastanaka, kako je propisano našim Međuvlasničkim ugovorom, provodite samovolju i krijete informacije od drugih suvlasnika.

Naravno, jedino tako biste mogli i onima koji nisu glupi, ni strašljivi manipulirati...

Nemojte to činiti.